torsdag 30 augusti 2012

Torsdagen den 30 augusti 2012

Hej!

I morse skrev vi och berättade vad vi gjorde igår när skolan var stängd. Sedan började vi arbeta med kapitel 5 och kapitel 12 i Rivstart.

Kapitel 5:

Vi lärde oss adverb för frekvens: alltid, ofta, ibland, sällan och aldrig. Vi lärde oss att alltid, ofta, sällan och aldrig står på samma plats som inte, t.ex. Jag går alltid/ofta/sällan/aldrig på bio. Vi lärde oss också att ibland kan stå först eller sist i en mening, t.ex. Ibland går jag på bio. Jag går på bio ibland.
Här hittar ni en övning (kapitel 5 satsadverb).

Vi pratade också om hjälpverb, t.ex. brukar. Vi brukar börja lektionen med en skrivuppgift. Vad brukar ni göra?

Kapitel 12:

Vi arbetade med konjunktionerna: men, och, eller, för och . Konjunktioner är en ordklass. Deras jobb är att binda samman ord och satser, t.ex. Philippa och Ann-mari äter lunch. En del elever arbetar med kapitel 5 och en del elever arbetar med kapitel 12Här har ni en övning (kapitel 12 konjunktioner). Här kan ni öva på vad som är en konjunktion. Härhär och här kan ni också träna på konjunktioner.

Vi arbetade också med nationalitetsadjektiv. Lär er dem! Glöm inte att nationalitetsadjektiv och språk skrivs med liten bokstav, t.ex. en svensk kvinna - Jag talar svenska.

Läxa till i morgon är att läsa en valfri artikel. Ni ska skriva om den och kunna berätta om den för era gruppkamrater. Snart är det helg men först är det fredag!

Vi ses snart!

/Philippa

1 kommentar:

  1. Hej Philippa,

    Vad roligt att jag kan se vad ni gjord idag eftersom jag kom inte till skolan. Tack för din hårt jobb!

    Xuan

    SvaraRadera