torsdag 16 augusti 2012

Min presentation

Hej!

Jag heter Philippa och jag arbetar som sfi-lärare på Hermods i Solna. Jag är mentor för grupp 3C förmiddag och för Intro. Idag startade mina elever och jag en blogg. Jag tycker att det ska bli jätte roligt att vi ska blogga tillsammans!

Nu tänker jag berätta lite om mig själv. Jag föddes i Sydkorea men kom till Sverige när jag var sju månader gammal. Mitt modersmål är svenska eftersom jag är adopterad. Jag tror att jag har världens bästa jobb eftersom jag har så roligt på jobbet och får träffa så många intressanta och vänliga människor som vill lära sig svenska!

Jag bor i Nacka med min familj. Jag är gift med Joakim och vi har fyra barn. De heter Alexander (13 år), Benjamin (10 år), Caspar (9 år) och Flora (snart 5 år). När man har jobb och fyra barn har man inte så mycket fritid... När jag inte jobbar tar jag hand om min familj. På helgerna brukar jag äta frukost länge och titta på Benjamin och Caspar, när de spelar fotbollsmatcher. På fredagseftermiddagarna jobbar jag inte. Då åker jag med Flora till hennes dans. Om jag har tid går jag gärna på en långpromenad med en god vän eller tränar yoga, om jag har tid... På kvällarna tycker jag om att titta på någon tv-serie med min man. Jag gillar också att surfa på nätet.

Nu hoppas jag att vår blogg blir en plats där vi kan träffas även utanför skolan. Jag hoppas att ni skriver många och långa inlägg. Jag hoppas att ni fyller bloggen med vackra bilder. Jag hoppas att ni läser varandras inlägg och att ni lämnar trevliga kommentarer till varandra. Jag hoppas att ni tycker att det är roligt att skriva (på svenska)!

Mina fyra skatter och en liten kompis
Varmt välkomna till vår blogg!

/Philippa

2 kommentarer: