onsdag 24 april 2013

Matfesten - en succé!

Åh vilken trevlig fest vi har haft! Jag hör fortfarande musik! :) Vilken god mat och vilka duktiga dansare och sångare vi har på skolan! Ni var helt fantastiska! Tack!
Tyvärr tog jag inga bilder så om ni gjorde det får ni gärna e-posta dem till mig (philippa.borjesson@hermods.se). Jag skulle vilja publicera några här på bloggen.

I går hade vi besök av vår yrkes- och studievägledare Naomi. Hon har skrivit till er:

Hej!

Passets fokus var om det som händer efter SFI studierna. Vilka är de fortsatta kurser och varför ska man läsa dem. Jag pratade om hur det svenska utbildningssystemet ser ut och möjligheterna inom den. Efter en genomgång av SFI-bonus fortsatte vi vidare till information om kursen yrkessvenska. Bedömning av utländsk utbildning hade näst störst fokus i dagens informations pass. Där gick jag igenom varför det är viktigt och hur ni kan skicka in era betyg. Även kunskapsvalidering genom Arbetsförmedlingen togs upp och processen förklarades.
Jag är i Solna på tisdagar (kl.8-17) och torsdagar (kl.9:30-18:30), du hittar mig i ”Tänkaren”. För att prata med mig bokar du tid i samtalslistan (som finns på anslagstavlan vid mitt rum), skriv ditt namn och telefonnummer på den tiden som är ledig och passar dig. På den andra anslagstavlan bredvid mitt rum hittar du papper om SFI-bonus, ta ett i det språk du behärskar bäst.
Välkommen!

/Naomi

Läxa till i morgon är tema på 10 verb från grupp 4 (Jag har tyvärr glömt vilka!) Kan någon vara snäll och skriva vilka i kommentarsfältet, tack!

Vi ses i morgon!

/Philippa

2 kommentarer:

 1. Hej Philippa,

  Jag hade verkligen en fantastisk dag idag.
  Tack så mycket till alla de elever som förde deras läckra traditionella mat och till lärare som organiserade händelse.
  Här`s 10 verb från grupp 4
  1.ta,ät,sov,be,forstsätt,förstå,ge,gå,gör,ha coh kunna.

  Jinky xxx

  SvaraRadera
 2. Tack Jinky! Du är en stjärna!

  /Philippa

  SvaraRadera